Metavaar biedt een aantal management trainingen. Deze trainingen worden op een zeiljacht gegeven.

Modern leiderschap

De eisen die aan moderne leiders worden zijn enorm. Met grote snelheid moet er worden ingespeeld op veranderingen. Als leider moet je kiezen tussen controle en delegeren. Bovendien is de transparantie steeds groter en moet er sneller worden gereageerd. Dat legt een druk op mensen en organisaties.

verantwoordelijkheid is vetrouwen

Daarom is een grotere verantwoordelijkheid van alle medewerkers onvermijdelijk. Beslissingen moeten worden genomen, ongeacht hiƫrarchische lagen. Dit vraagt om een andere gedrag van leidinggevenden en medewerkers. Een andere attitude, onderling vertrouwen zijn net als heldere structuren en afspraken daarbij een wezenlijk onderdeel.

Snel aanpassen aan veranderingen

In onze management trainingen gaan we in op deze veranderingen. De oefeningen aan boord van de zeilboot zijn hierop toegeschreven.Hoe houd je het schip op snelheid en koers zonder dat de kapitein zich overal mee hoeft te bemoeien. Hoe zorg je dat je elkaar vertrouwt en werk je plezierig samen. Leren in een andere omgeving is niet alleen leuk, het is uitermate nuttig. Zeilkennis is niet nodig.

Lees verder:

Leiderschap / leiding geven

Team ontwikkeling

Zelfsturende teams